Dashcams

In steeds meer landen beginnen de dashboard camera's (afgekort dashcam) steeds populairder te worden. De camera wordt gemonteerd op het dashboard of op het voorraam, en er zijn zelfs modellen waarbij er ook een camera op het achterraam wordt geplaatst.
Ook de gemaakte filmpjes worden steeds populairder op facebook en youtube, zo zijn er speciale kanalen waarop wekelijks een compilatie van de meest spannende, gekke en/of domme acties te zien is, opgenomen met dashcam's van autorijders over de hele wereld (maar vooral Rusland is hofleverancier van de meeste dashcam video's)..

Het filmen met een dashcam in België en Nederland is legaal en valt onder de vrije nieuwsgaring. Bij publicatie van een video, opgenomen met een dashcam, is het wel zaak dat personen in de video onherkenbaar worden gemaakt of dient duidelijk te worden gemaakt waarom de herkenbaarheid belangrijker is dan de privacy.

Set Descending Direction

7 Item(s)

Set Descending Direction

7 Item(s)

RecordNow.EU onderdeel van Lexpro - alex@recordnow.nl - Ampèrestraat 7 - 8801 PR Franeker - 0517-796511 - KvK: 01103079 (KvK Leeuwarden) - BTW nr: NL2174.36.547.B.01
Contact & Adres - Betaling & VerzendingRetour sturen - Algemene Voorwaarden - Privacy - Klachten